O Gastrovědě

Pocházím z Kyjova, kraje moravského folklóru, krojů, skvělého vína a ještě lepšího jídla. Jídlo miluju, strašně ráda (a hodně) jím a ještě raději vařím. Soutěž MasterChef odstartovala největší gastro jízdu mého života a já si nyní postupně začínám plnit svůj životní sen. Krom vaření jsem také certifikovanou fitness trenérkou a zejména propagátorkou zdravého životního stylu. Zdravý životní styl není o každodenní dřině ve fitku, dietách a vyrýsovaných buchtičkách na břiše. Zdravý životní styl je o vyváženosti, kvalitních sezónních a lokálních surovinách a také o celkově optimistickém přístupu k životu.

Soutěž MasterChef mě neuvěřitelně posunula, ale byla to soutěž plná stresu a také kalorií, což se podepsalo na mé postavě a já se rozhodla s tím něco udělat. Využila jsem svých poznatků z oblasti fitness a zdravé výživy, které jsem skloubila s poznatky z vysoké gastronomie a až nečekaně jednoduše jsem zhubla více než 10 kg a dostala se na váhu, která mi nyní vyhovuje. Jím zdravě, chutně a dosyta, jsem šťastná a nyní připravena svou gastrofilosofii zdravého životního stylu šířit dál!

Jako vystudovaná socioložka si také uvědomuju, že dnešní doba je rychlá a všichni bojujeme s časem. Chceme jíst zdravě a chutně, ale nechceme v kuchyni trávit veškerý náš volný čas. Zároveň se snažím propagovat tradice a myslím, že domácí strava by neměla z našeho životního stylu vymizet. Proto vznikl projekt Gastrověda. Gastrověda aneb gastro není žádná věda, která má za cíl naučit všechny začátečníky, ale i pokročilé vařit skvělá rychlá a zdravá jídla z našich lokálních a sezónních surovin, které si doslova zamilujete!


                Nechť žije zdravý životní styl, nechť žije GASTROVĚDA!
Pokud mne chcete podpořit, podívejte se na nabídku mých gastrokurzů, vše je jednoduše dostupné online. 🙂

Logo Gastrovědy

Jak víte, v soutěži MasterChef jsem vybojovala 7. místo a stala jsem se tak nejlepší amatérskou kuchařkou z celé Moravy 🙂 Osudnou mě byla výzva od našeho rodáka Přemka, který si pro nás vymyslel výzvu hodně kreativní. Měli jsme připravit jídlo inspirované motýlem, které zároveň i na talíři motýla vytváří. Já jsem vsadila na svou nejoblíbenější zeleninu – červenou řepu a chtěla připravit svůj jeden z nejoblíbenějších salátů – nakládanou řepu v kombinaci s vyzrálým kozím sýrem a vlašskými ořechy na lůžku z čerstvé rukoly. Bohužel jsem vsadila špatně. Tenkrát mě zradila spižírna a já ve skladu potravin nenašla ani kozí sýr, ani rukolu a ani krémové balzamiko na marinádu. Musela jsem improvizovat, bohužel jak se ukázalo, že kombinace ovčího sýra, dýně a lískových ořechů tak skvěle nechutná, byť mé jídlo bylo podle porotců vizuálně velmi povedené.

Vzhled je důležitý, ale chuť rozhoduje a já místo vzletu na balkon, vyletěla ze soutěže. Motýl se pro mě stal osudovým. Bude to znít možná až neuvěřitelně, ale těsně před prvním castingem jsem si do bytu pořídila plakát velkého motýla pro štěstí, kterého jsem si nechala zarámovat.


                Když jsem v slzách opouštěla soutěž, Pepa mě povzbudil slovy, že „když si něco moc přejeme a vesmír nám to nedá, znamená to, že vesmír pro nás chystá něco lepšího“…

                Soutěž MasterChef mi neuvěřitelně moc dala, své účasti rozhodně nelituju, spoustu jsem se naučila a zároveň si uvědomuji kolik se toho mám v gastronomii ještě učit. Myslím, že mé vypadnutí na motýlovi je opravdu symbolické – z kuchařské housenky jsem se možná posunula do stádia kukly, ale ještě to chvíli potrvá, než se stanu opravdovým kuchařským motýlem…

A protože mám ráda motýly a taky těstoviny, logem gastrovědy se stala těstovina ve tvaru motýlka takzvaná farfalle.