Jogurtová bublanina s třešněmi

Určitě i vy máte ty dny, kdy se vám moc nechce zdržovat se v kuchyni, péct, odměřovat si a vážit suroviny, ale zároveň chcete mlsat něco domácího, sladkého, ale zároveň zdravého. Pro tyto dny je tu recept na rychlou a jednoduchou jogurtovou bublaninu, na kterou potřebujete jen pár základních surovin a kelímek od jogurtu, který vám poslouží jako odměrka. Ovoce v bublanině můžete libovolně střídat, já tentokrát zvolila sezónní sladké třešně, které jsem natrhala u souseda na zahradě.  
Porce: 6 výnos(y)
Čas přípravy: 50 minut(y)
Přísady
    Těsto
  • 150 g jogurtu
  • 75 g cukru (nebo sladidla erythritol)
  • 150 g špaldové mouky
  • 75 g kokosové mouky
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 pinch soli
  • Posypka
  • 2 tbsp kokosové mouky
  • 1 tbsp cukru (nebo sladidla erythritol)
  • 5 g másla Ghí
Instrukce
  1. Začneme tím, že si necháme předehřívat troubu na 180°C.
  2. Poté v míse smícháme suroviny na těsto a vlijeme do formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem (případně můžete vymazat máslem a vysypat hrubou moukou), na těsto poklademe třešně (pokud máme třešně vypeckované, trochu je zaprášíme hrubou moukou, aby nám třešně tolik nepouštěly šťávu do těsta).
  3. Nakonec si připravíme drobenku. Smícháme suroviny na drobenku a posypeme jí celou bublaninu.
  4. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě 180°C/30 až 40 min.
Poznámky receptu

Kalorie na porci (kcal) Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g)
146 8,8 20 3,4